Verandermanagement

Heb jij in je organisatie te maken met een verandering? Ik heb de expertise om je te helpen. Dat doe ik ad interim of als adviseur.

Lees meer…

Leiderschapscoaching

Je speelt als leidinggevende een cruciale rol bij veranderingen. Gek genoeg word jij in die rol vaak niet begeleid. Ik zorg voor de juiste ondersteuning. Wil je weten hoe?

Lees meer…

Training

Trainen van betrokkenen is een effectief middel bij verandertrajecten. Ik geef trainingen op basis van bestaande tools of ontwerp een training op maat.

Lees meer…

Facilitering

De juiste facilitering ontzorgt. Of het nu gaat om een vergadering, heisessie of teambuilding, ik help je jouw doel te behalen.

Lees meer…

Ad interim of als adviseur

Verandermanagement

Ad interim neem ik de verantwoordelijkheid voor jouw veranderstrategie. Ik richt het team in, maak een strategisch veranderplan, ontwikkel de benodigde interventies voor een succesvolle verandering en voer deze uit. Mijn brede ervaring zorgt voor vernieuwende en doeltreffende oplossingen voor jouw situatie.

Als ik je help als adviseur draagt je eigen team de verantwoordelijkheid. Daarbij geef ik advies over de veranderaanpak, begeleid het team en daag ze uit om de verandering in de praktijk te brengen. Verder draag ik inzichten aan die voor jouw team zowel nu als in de toekomst toepasbaar zijn.

Kies voor verandermanagement bij:

 • een cultuurverandering
 • de overstap naar een nieuwe manier van werken
 • een reorganisatie
 • de inbedding van verandermanagement in je organisatie

Meer weten over mijn aanpak en de tools die ik gebruik? Mail of bel me voor meer informatie.

Bij leiderschapscoaching leer je:

 • over jouw rol tijdens verandering
 • sensitieve gesprekken voeren
 • opbouwend feedback geven aan je team
 • over jouw rol als facilitator

Meer weten over wat ik voor jou als leidinggevende kan betekenen? Mail of bel me voor informatie.

Individuele of teamcoaching

Leiderschapscoaching

Jouw rol als leidinggevende is cruciaal bij veranderingen. Vaak wordt van je verwacht dat je vanwege je positie de nieuwe werkwijze als vanzelf wel toepast. Maar, ‘it’s lonely at the top’. Ik ben je sparringpartner en houd je een spiegel voor zodat ook jij groeit in je nieuwe rol.

Overtuigingen, onzekerheden of onbekendheid blokkeren nogal eens voortgang. Daar investeer ik in. En daarmee realiseer jij een duurzamere verandering.

Ik geef begeleiding gericht op jou of je managementteam. Door het vervullen van de juiste voorbeeldrol, betrek je je team en inspireer je ze om mee te doen. Met deze samenwerking behaal je betere resultaten.

Standaard of op maat

Training

Training over verandermanagement

Deze training geeft jou en je team inzicht in waarom veranderen vaak moeilijk is en wat je kunt doen om de gewenste beweging te creëren. De training is pragmatisch van opzet. Naast stukken theorie zet ik jullie vooral aan het werk met rollenspelen. Daarbij geef ik continu praktijkvoorbeelden om de theorie te vertalen naar praktijksituaties.

Trainingen voor teambuilding

Voor teambuilding ga ik uit van maatwerk om jouw doel zo goed mogelijk te behalen, waarbij ik slim gebruikmaak van bestaande bouwstenen, zoals DISC (persoonlijk assessment tool) of het kernkwadrant van Ofman.

Maatwerk training

Ik help je bij de vormgeving en uitvoering van een training op maat. Ik stem met je af wat het gewenste doel is, welke kennis overgedragen moet worden, wie de doelgroep is en hoe zij leren. Op basis van dit gesprek maak ik een maatwerk-aanpak voor trainingen, waarbij ervarend leren een van de componenten is. Doen is namelijk de beste manier om je nieuw gedrag eigen te maken.

Soorten training die ik bied:

 • verandermanagement
 • DISC (persoonlijk assessment tool)
 • workshop kernkwaliteiten (Ofman)
 • maatwerk op basis van jouw behoefte

Meer weten over de tools die ik inzet bij trainingen of hoe ik maatwerk aanpak? Mail of bel me voor informatie.

Als facilitator ondersteun ik bij:

 • teambuilding
 • heisessies
 • strategische vergaderingen
 • feedbacksessies
 • het op- of bijstellen van een jaarplan

Meer weten over mijn rol als facilitator? Mail of bel me voor informatie.

Strategische bijeenkomsten

Facilitering

Hoe zorg je dat je team na een strategische vergadering overgaat tot actie? Welke werkvormen zet je in bij een heisessie zodat deze effectief is? Hoe verbeter je de groepsdynamiek en de teamresultaten? Hoe stel je een jaarplan op met doelen die ambitieus én realistisch zijn voor je team?

De juiste facilitering ontzorgt. Ik stel doelen scherp, denk mee over passende werkvormen en de benodigde opvolging. Daarnaast faciliteer ik de bijeenkomst, zodat ieder teamlid, inclusief de leidinggevende, volledig mee kan doen. Daarbij stimuleer ik iedereen om te participeren, ik zorg voor een opbouwende sfeer en breng structuur aan.

Geïnteresseerd?

In een vrijblijvend intakegesprek maken we duidelijk wat jouw vraag is en hoe ik je kan helpen. Dat kan telefonisch, bij een kopje koffie of tijdens een wandeling.